«Скинуту» в Одесу справу Бузини Сакварелідзе поверне ГПУ

«Скинуту» в Одесу справу Бузини Сакварелідзе поверне ГПУ

Укрінформ
Заступник Генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе вважає необгрунтованим рішення про передачу одеській поліції справи про вбивство журналіста Олеся Бузини.

Про це він написав на сторінці у соцмережі Фейсбук.

«Вже рік триває розслідування резонансної справи за фактом вбивства відомого в Україні журналіста Бузини. Кілька днів тому з незрозумілих для мене причин мої колеги з Генпрокуратури абсолютно необгрунтовано, на мій погляд, передали її одеській поліції», - пише він.

Відповідно, процесуальне керівництво тепер здійснюватиме одеська прокуратура.

«Досить дивне рішення, враховуючи те, що злочин було скоєно у Києві і ніякого відношення до Одеси він не має. Якщо це було зроблено для того, щоб уникнути відповідальності та спробувати якимось чином дискредитувати грузинську команду в Одесі, то я як заступник Генерального прокурора України і прокурор Одеської області, змушений прийняти законне і цілком логічне рішення - повернути згадану справу до ГПУ», - пише Сакварелідзе.

При цьому він підкреслює, що ніколи не уникав відповідальності - ні будучи політиком, ні працюючи у правоохоронній системі, ні перебуваючи у радикальній опозиції.

«Як людина обов'язку, я і надалі служитиму народу України, а також із задоволенням працювати з будь-якою командою, яка ставитиметься до своїх посадових обов'язків належним чином, усвідомлюючи командну відповідальність за успішність виконаної роботи», - уточнив Сакварелідзе.

Як повідомлялось, ГПУ передала розслідування вбивства публіциста Олеся Бузини до Одеси.

Нагадаємо: Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Підозрювані у вбивстві - мешканці Києва Андрій Медведько і Денис Поліщук - наразі перебувають під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-