Луценко: БПП прийняла рішення щодо заяви Абромавичуса

Луценко: БПП прийняла рішення щодо заяви Абромавичуса

Укрінформ
Фракція "Блоку Петра Порошенка" прийняла рішення щодо заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса піти у відставку.

Про це по закінченні засідання журналістам у кулуарах парламенту заявив голова фракції Юрій Луценко.

Він озвучив чотири рішення, які були проголосовані більшістю членів фракції:

"Перше. Фракція прийняла до відома і підтримала обраний шлях реакції нашим депутатом Ігорем Кононенком, який звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням вивчити обґрунтованість звинувачень і в разі їх встановлення готовий нести визначену законом відповідальність. Це правильний шлях для вирішення подібних проблем.

Друге. Фракція вважає за неможливе прийняти відставку міністра економіки Айвараса Абромавичуса без його звіту на профільному парламентському комітеті та звіту Кабінету міністрів України у залі Верховної Ради, який призначений на 16 лютого.

Третє. Фракція вимагатиме від голови уряду забезпечити у місячний термін проведення прозорих процедур призначення керівництва на державних підприємствах списку ТОП-30. Бо дійсно, часто ці призначення є джерелом політичної корупції.

Четверте. Фракція повторно запрошує міністра економіки  Абромавичуса після його одужання прийти на фракцію для бесіди щодо підстав для його заяви", - цитує Луценка прес-служба БПП.

Він також зазначив, що на засіданні ставилася на голосування пропозиція про складання депутатського мандату заступником голови фракції Ігорем Кононенком, але вона набрала близько восьми голосів зі ста присутніх на фракції.

Коментуючи досить голосне обговорення питань на фракції, Луценко зазначив, що обурення депутатів викликала заява Мустафи Найєма про те, що незгодні з його думкою колеги є корупціонерами. "Рішення про те, хто корупціонер, а хто не корупціонер, має приймати не журналіст, не депутат, а суд. Але перед цим має відбутися перевірка правоохоронними органами", – наголосив він.

"Рішення НАБУ буде для нас показовим. Якщо НАБУ встановить підстави для звинувачення Кононенка у корупційних діяннях – безумовно, що фракція піде далі у своїх діяннях. Наразі розглядати будь-які заяви неможна як доконаний факт", - додав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-