Ляшко, Кубраков і Любченко: Рада призначила нових членів Кабміну

Ляшко, Кубраков і Любченко: Рада призначила нових членів Кабміну

Укрінформ
Верховна Рада на засіданні 20 травня призначила міністра охорони здоров’я, міністра інфраструктури і першого віцепрем’єра – міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Як повідомляє Укрінформ, відомства очолили Віктор Ляшко, Олександр Кубраков і Олексій Любченко відповідно.

За призначення на посаду глави МОЗ Віктора Ляшка проголосували 262 народних депутати, на посаду міністра інфраструктури Олександра Кубракова - 284 народних депутати, на посаду віцепрем’єра – міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Олексія Любченка - 293 народних депутати.

Як повідомлялося, 18 травня Верховна Рада відправила у відставку міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра економіки Ігоря Петрашка й міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Читайте також: Кабмін поставить перед новими міністрами чіткі завдання – Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс на розгляд Верховної Ради подання про призначення на звільнені посади в уряді. 

* * *

Віктор Ляшко Віктор Ляшко народився 24 квітня 1980 року в селі Осова Дубовицького району Рівненської області. З 1997 по 2003 роки навчався в Національному медичному університеті імені Богомольця. З 2003 по 2010 роки працював у санітарно-епідеміологічній службі Київської області. З 2011 року — директор департаменту санітарно-епідеміологічної служби МОЗ. З 2013 до 2014 року очолював Київський обласний лабораторний центр СЕС. З 2018 році - заступник генерального директора Центру громадського здоровʼя. З грудня 2019 року - заступник міністра охорони здоровʼя. З березня 2020 року Ляшко - заступник міністра охорони здоров’я України - головний державний санітарний лікар України.

* * *

Олександр Кубраков - голова Державного агентства автомобільних доріг України з листопада 2019 року. Він працював у маркетингу впродовж 2004-2011 років, зокрема в компаніях «Пріоком», «Київстар» і «Фінанси та Кредит». В різні роки обіймав посади радника міського голови в КМДА, керівника проектного офісу Міністерства Юстиції України, керівника сектору телекомунікацій та IT в Офісі ефективного регулювання.

* * *

Олексій Любченко - голова Державної податкової служби з 29 квітня 2020 року. У 2009-2011 роках він вже працював у податковій на посаді заступника голови Державної податкової адміністрації. Також працював у податковій адміністрації в Кіровоградській області, потім очолював податкову адміністрацію Черкаської області. В різні роки обіймав посади заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації, помічника нардепа Віктора Тимошенка, радника голови Державної фіскальної служби, першого віцепрезидента ПАО «Украгрохімхолдинг».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-