До Києва прибули євродепутати з 11 країн, вони відвідають звільнені передмістя

До Києва прибули євродепутати з 11 країн, вони відвідають звільнені передмістя

Укрінформ
В Україну прибули 35 членів парламентів із 11 країн, аби висловити підтримку нашій країні та допомогти вистояти у розв’язаній кремлем злочинній війні.

Про це заявив депутат Європарламенту, голова неформального об'єднання "United for Ukraine" Андрюс Кубілюс на спільному з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком брифінгу в Києві у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україну прибули 35 членів парламентів з 11 країн. Нас усіх об’єднує бажання допомогти Україні у цій війні, яка насправді є злочинною і яку можна охарактеризувати як війну кремлівського неонацизму. Ми хочемо подякувати вам, тому що це не війна України, насправді це наша війна, і українці наразі борються за свободу всього світу», - сказав Кубілюс.

Читайте також: Франція збирає докази російських воєнних злочинів в Україні - Макрон

Він запевнив, що парламентарі-учасники неформального об'єднання "United for Ukraine" продовжуватимуть боротися за постачання Україні всіх видів озброєнь, впровадження усіх санкцій, включно з енергетичним ембарго на торгівлю з країною-агресором, надання Україні належного рівня гуманітарної допомоги, якнайшвидшу інтеграцію до ЄС, «план Маршала» та міжнародний трибунал для путіна і лукашенка.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук поінформував, що європарламентарі в межах візиту до України відвідають сьогодні звільнені від російських загарбників передмістя Києва.

Читайте також: ЄС надасть обладнання для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні – Боррель

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель відвідали Україну з візитом.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з керівниками ЄС та прем'єром Словаччини Едуардом Геґером відвідали Бучу на Київщині, де побачили наслідки злочинів, вчинених російськими військовими проти мирних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-