ЄС надасть обладнання для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні – Боррель

ЄС надасть обладнання для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз проведе навчання і надаватиме обладнання для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні та передачі їх у Міжнародний кримінальний суд.

Про це заявив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель на спільній пресконференції з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, передає кореспондент Укрінформу.

«Для того, щоб подати матеріали, нам треба їх зібрати, треба зібрати докази, свідчення тих брутальних дій, які були скоєні не лише в Бучі, а й в інших місцях, тому ми мусимо працювати спільно за вами, спільно з Генеральним прокурором. Ми маємо провести навчання, надати необхідне обладнання, навчити тих можливостей проводити розслідування, щоб все це ретельно задокументувати», - сказав Боррель.

Читайте також: Фон дер Ляєн і Боррель на власні очі побачили наслідки звірств росіян у Бучі

Він зауважив, що Євросоюз окремо передбачив 7 млн євро, щоб це провести і зібрати докази для подання їх до Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область на початку квітня були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-