МОЗ дозволило Києву перейти до другого етапу виходу з карантину

МОЗ дозволило Києву перейти до другого етапу виходу з карантину

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я дозволило Києву перейти до другого етапу виходу з карантину.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Facebook.

"Гарна новина для киян. Нещодавно мені надійшли нові дані щодо показників готовності регіонів до послаблень карантину. Рівень захворюваності по місту Київ зараз становить 11.7 на 100 тисяч населення при нормі 12. Це означає, що Київ може переходити на другий етап виходу з карантину", - сказав він.

Далі — справа за рішенням міської комісії ТЕБ та НС.

Він повідомив, що також вчора заступник Віктор Ляшко мав зустріч з представниками київського метрополітену.

Читайте також: У КМДА заявили, що Київ переходить до другого етапу пом’якшення карантину

"Працівники відповідально поставились до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Розробили дистанційні розмітки, закупили термометри та захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19", - сказав Степанов, додавши, що таблиця показників для послаблення протиепідемічних заходів оновлюватиметься кожного дня.

Як повідомляв Укрінформ, раніше 23 травня Степанов заявив на брифінгу, що станом на сьогодні Київ не готовий для переходу до другого етапу пом’якшення карантинних заходів, проте не виключає, що за кілька днів ситуація може змінитися. За його словами, інцидентність (кількість захворілих осіб за останні 7 днів на 100 тисяч населення) у столиці становить 15 при необхідному для пом'якшення карантинних заходів показнику менше 12.

Водночас виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський на брифінгу 23 травня сказав, що Київ готовий перейти до другого етапу пом’якшення карантинних заходів: з 23 травня з 12:00 у місті запрацює наземний транспорт, а з 25-го відновить роботу Київський метрополітен. Він, зокрема, навів дані, згідно з якими загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення становить у Києві менше, ніж 12 осіб на 100 тис. населення, а саме 11,7.

Інший заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що з 25 травня почнуть працювати усі ринки і ярмарки та будуть доступні для використання спортивні, дитячі майданчики у парках, скверах та на прибудинкових територіях.

Крім того готуються до відкриття з 1 червня дитячі садочки та школи для 11-х класів, для здачі ЗНО. Також запрацюють заклади професійно-технічної та вищої освіти запрацюють для випускників та абітурієнтів.

Читайте також: Без температурного скринінгу і обмеження кількості людей: як працюватиме метро у Києві

Готуються до відкриття з 1 червня готелі, але без роботи ресторанів.

З 1 червня також готуються до відкриття дитячо-юнацькі спортивні школи, спорткомплекси, фітнес-зали, проте без роботи басейнів.

Пляжі, зони відпочинку також запрацюють з 1 червня. Крім того, відкриють з 1 червня кладовища.

Рішення про відкриття ТРЦ буде прийнято окремо, залежно від тенденції захворюваності.

Карантин в Україні було введено з 12 березня.

У Києві за минулу добу коронавірус підтвердили у 74 людей, серед них 14 медиків. Загалом на сьогодні в столиці вже 2569 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Усього в Україні 20 580 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 605 летальних, 6929 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 432 нові випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-