Мішель - про €50 мільярдів для України: Сподіваюся, ми зможемо переконати Угорщину

Мішель - про €50 мільярдів для України: Сподіваюся, ми зможемо переконати Угорщину

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель переконаний, що компромісу щодо виділення Україні 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги на наступні чотири роки вдасться досягти.

Про це він заявив у Брюсселі в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ. 

«Я дуже впевнений у рішенні про 50 мільярдів євро для України. Не кажу, що це легко, і не говорю про це, як уже досягнутий результат – певні розмови, направлені на те, щоб переконатися, що рішенню бути, ще тривають. Але я переконаний, оскільки відчуваю дуже сильну підтримку. Відчуваю, що європейські лідери розуміють усю необхідність чітко дати зрозуміти цим рішенням, що ми підтримуємо Україну в довгостроковій перспективі», – зазначив Мішель.

Говорячи про фінансову підтримку України, президент Євроради наголосив на згоді серед 26-ти країн-членів ЄС з-поміж загалом 27-ми.

Читайте також: Опір Угорщини загрожує перенесенням переговорів щодо вступу України в ЄС - Euractiv

«В нас є підтримка 26-ти лідерів із 27-ми, і це дуже хороша новина. Позитив полягає у підтримці з боку 26 лідерів, щоб отримати більше грошей для України – фінансової підтримки та більше військового обладнання для неї. Водночас у нас є одна країна – Угорщина, яка висловлює певні сумніви і певне небажання. Нам потрібно переконати Угорщину, і ми працюємо над цим вдень і вночі, щоб підготувати цю Європейську раду. Сподіваюся, ми зможемо це зробити», – резюмував Мішель.

Євросоюз готує пакет фінансової допомоги Україні на суму близько 50 мільярдів євро протягом 2024–2027 років. 27 країн-членів ЄС мають проголосувати за цей пакет допомоги на саміті 14–15 грудня.

Читайте також: Погрози Угорщини заблокувати підтримку України шкодять принципам єдності ЄС - Науседа

Як повідомляв Укрінформ, агентство Bloomberg з посиланням на джерела писало раніше, що країни Євросоюзу розглядають альтернативний план, щоб надати Україні необхідну допомогу в її боротьбі проти Росії, якщо Угорщина накладе вето на поточну пропозицію щодо фінансування у розмірі 50 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-