Опір Угорщини загрожує перенесенням переговорів щодо вступу України в ЄС - Euractiv

Опір Угорщини загрожує перенесенням переговорів щодо вступу України в ЄС - Euractiv

Укрінформ
Нинішня позиція Угорщини загрожує відкладенням початку переговорів про вступ України в ЄС до березня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

На саміті лідерів ЄС 14-15 грудня будуть обговорюватися кілька питань щодо України. Перше з них - початок переговорів про вступ до ЄС та надання 50 млрд євро економічної підтримки, а також виділення ще 20 млрд євро на військові потреби України. На порядку денному також новий пакет санкцій проти РФ.

Голова уряду Угорщини Віктор Орбан вже заявив, що блокуватиме питання України та вимагає від ЄС організувати "стратегічну дискусію" щодо її підтримки.

Читайте також: Глава МЗС Франції заявила про чіткі сигнали для Угорщини

Європейські дипломати вважають, що заявки Грузії, Боснії та Герцеговини щодо їхнього приєднання до ЄС Орбан підтримав, але вони проваляться, якщо Угорщина накладе вето на питання України.

Високопоставлені дипломати ЄС заявили, що в разі блокування Угорщиною питань підтримки України початок переговорів щодо вступу можуть перенести на березень.

"Ті, хто очікує, що Орбан поступиться, описали можливий компроміс - перенесення початку переговорів з Україною на березень за остаточних умов", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок особисто зустрінеться у Брюсселі з угорським колегою Петером Сійярто вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до президента Європейської ради Шарля Мішеля закликав не виносити на порядок денний саміту ЄС рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до Євроспільноти.

Фото: Xinhua News Agency/PA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-