Глава МЗС Франції заявила про чіткі сигнали для Угорщини

Глава МЗС Франції заявила про чіткі сигнали для Угорщини

Укрінформ
Міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна назвала три аспекти підтримки України та підкреслила, що міністри зовнішньополітичних відомств європейських країн сконцентруються на особливій позиції Угорщини.

Про це вона заявила перед перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я хочу вірити, що в різних питаннях підтримки ми будемо єдині, тому що це відповідає і нашим інтересам безпеки, і так само нашим цінностям. Тож ми передамо чіткі сигнали сьогодні під час цієї Ради нашому угорському партнеру», – заявила Колонна.

Вона наголосила на трьох аспектах підтримки. Насамперед, це адаптація роботи Європейського фонду миру, «щоб він міг продовжувати допомагати Україні, спрямовувати його ресурс на виробничу допомогу та на придбання обладнання».

По-друге, це посилення санкцій: «Ми хочемо, щоб 12-й пакет санкцій проти Росії був ухвалений до кінця року».

По-третє, на запитання щодо початку переговорів про вступ України та Молдови до ЄС Колонна відповіла:. «Ви, без сумніву, бачили, що президент Республіки вкотре підкреслив, що Франція підтримує такі переговори».

Читайте також: Глава МЗС Литви назвав позицію Угорщини щодо України «зіткненням ідеологій»

Варто зазначити, що сьогоднішня Рада міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі – це завершальний етап для координації позицій та підготовки країн-членів до Європейської ради, яка відбудеться у цьому ж місті 14 і 15 грудня.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок особисто зустрінеться у Брюсселі з угорським колегою Петером Сійярто вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до президента Європейської ради Шарля Мішеля закликав не виносити на порядок денний саміту Євросоюзу рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-