Кулеба сьогодні у Брюсселі зустрінеться із Сійярто

Кулеба сьогодні у Брюсселі зустрінеться із Сійярто

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок особисто зустрінеться у Брюсселі з угорським колегою Петером Сійярто вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Про це Кулеба сказав під час спілкування зі ЗМІ у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Глава української дипломатії зазначив, що президент Зеленський мав у Аргентині коротку розмову з прем’єр-міністром Орбаном, однак він не був присутній на цій зустрічі, тож не може поділитися її атмосферою. 

«Сьогодні я зустрінуся з міністром закордонних справ Угорщини. Це буде наша перша особиста зустріч з початку повномасштабного вторгнення. І думаю, цей факт говорить сам за себе: ми продовжуємо говорити з Угорщиною. Як я вже зазначив, Україна змінила своє законодавство щодо освіти і використання мов нацменшин так, як цього хотіла Угорщина. І до цього факту треба виявити повагу», - сказав очільник МЗС. 

Він зазначив, що у рішенні Єврокомісії були конкретні формулювання – що Україна має привести законодавство у відповідність до рекомендацій Венеційської комісії.

«І усі ключові рекомендації Венеційської комісії були втілені… Думаю, правила гри мають бути чесними. Якщо нам кажуть зробити щось, і це виконано – це слід визнавати як результат", - зауважив міністр.

Читайте також: Єрмак і Сійярто обговорили прогрес України на шляху до ЄС

Як повідомлялося, Верховна Рада України 8 грудня ухвалила в цілому внесення змін до деяких законів України щодо врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних меншин (спільнот) в окремих сферах.

Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови в ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня Єврорада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Верховна Рада під час засідання 9 грудня схвалила звернення до держав — членів Європейського Союзу та інституцій Євросоюзу з проханням підтримати відкриття переговорів про вступ України в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-