Зеленський: Нідерланди допоможуть гарантувати безпеку експортного коридору у Чорному морі

Зеленський: Нідерланди допоможуть гарантувати безпеку експортного коридору у Чорному морі

Укрінформ
Нідерланди допоможуть гарантувати безпеку проходу вантажних суден альтернативними коридорами в Чорному морі.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на брифінгу в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо з партнерами заради належного захисту нових коридорів експорту, заради посилення наших позицій у Чорному морі - це стосується і захисту неба над Одещиною та зміцнення флоту, й підтримки гуманітарного розмінування акваторії. Російські міни становлять загрозу для судноплавства не лише в наших територіальних водах. Нідерланди допоможуть створити безпеку нашого експортного коридору в Чорному морі», - сказав Зеленський.

Читайте також: Рютте зустрівся з новим послом України

Президент зазначив, що разом із Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте відвідав постраждалий унаслідок обстрілів одеський порт. Рютте також ознайомився з результатами роботи альтернативних коридорів у Чорному морі, які були створені після того, як Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи.

«Атака на порти - це одна з найпідступніших тактик, яка може бути використана, адже руйнується не лише те, що є в наших портах, а й руйнується життя людей в інших країнах, які критично залежать від постачання продовольства. Важливо, щоб світ був єдиний у підтримці наших зусиль в обороні портів», - наголосив Зеленський.

Він також наголосив на важливості солідарності світу та підтримки зусиль України у захисті портів. «Солідарність Нідерландів є дуже потужною, зокрема є нові рішення для посилення нашої ППО», - зазначив Президент.

Читайте також: Умєров - про підготовку ЗСУ до зими: Є позитивні зобов’язання від партнерів, на які ми не очікували

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у соцмережі Х оприлюднив фото зустрічі з Зеленським в Одесі.

Як повідомляв Укрінформ, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що у районі зернового коридору ворог намагається контролювати ситуацію, застосовуючи тактичну авіацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-