Збитки України від війни наразі становлять понад $340 мільярдів - Шмигаль

Збитки України від війни наразі становлять понад $340 мільярдів - Шмигаль

Укрінформ
Станом на 10 вересня сума збитків від військової агресії росії, підтверджена Світовим Банком, становить понад 340 мільярдів доларів.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповідаючи на запитання під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія".

"Загальна сума збитків, підтверджена Світовим банком, на сьогодні складає понад 340 мільярдів доларів США. Сума коштів, яка верифікована і є необхідною для відновлення - це близько 105 мільярдів доларів... Сума буде змінюватись, тому що війна триває, руйнування, на жаль тривають, і очевидно ми будемо вимагати більше", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Збитки підприємств Луганщини через війну вже перевищили ₴6 мільярдів – Гайдай

Він також вкотре наголосив, що у питанні коштів для відновлення України джерелом номер один мають бути конфісковані активи росії, а не лише державний бюджет України та міжнародна підтримка.

"Ми закликаємо приймати національні законодавства, розглянути можливість міжнародного договору чи законодавства, що дасть можливість утворити у світі нову систему безпеки, коли агресор розуміє, що він заплатить за свою неспровоковану агресію і це критично важливо", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Прямі збитки української інфраструктури внаслідок війни перевищили $114 мільярдів - KSE

Як повідомлялося, 5 вересня Шмигаль заявляв, що Міністерство розвитку громад і територій спільно зі Світовим банком верифікували завдані росією збитки на 326 мільярдів доларів.

Шмигаль також повідомляв, що на швидке відновлення необхідно 17 мільярдів, з яких 3,4 мільярда Україна отримає вже цього року.

Читайте також: Держбюджет у першому півріччі через війну недоотримав щонайменше ₴176 мільярдів – Пацкан

Ялтинська європейська стратегія (YES) - міжнародна щорічна конференція українських і закордонних політиків та підприємців, заснована у 2004 році. Метою конференції є зустрічі політичних лідерів і бізнесменів для сприяння розвитку України та підтримки її євроінтеграційних прагнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-