Збитки підприємств Луганщини через війну вже перевищили ₴6 мільярдів – Гайдай

Збитки підприємств Луганщини через війну вже перевищили ₴6 мільярдів – Гайдай

Укрінформ
Луганська ОВА продовжує збір оперативної інформації щодо шкоди, завданої суб'єктам підприємницької діяльності регіону; збитків уже нараховано на 6 млрд, і цифра постійно зростає.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Вже опрацьовані дані від 450 надавачів інформації. За попередніми розрахунками, загальна сума завданих збитків внаслідок збройної агресії рф на сьогодні становить 6,1 мільярда гривень. Йдеться виключно про знищені або пошкоджені росією активи підприємств. Не враховуються втрати, які виникли через відсутність можливості вести бізнес упродовж 2022 року та заробляти, – підкреслив Гайдай.

За його словами, ця сума неодмінно зростатиме, бо щодня адміністрація отримує нову інформацію та перевіряє ту, що надійшла раніше, займається оцінкою збитків.

Читайте також: Прямі збитки української інфраструктури внаслідок війни перевищили $114 мільярдів - KSE

Узагальнена облдержадміністрацією інформація направляється Мінекономіки, а також буде врахована при підготовці аналітичного звіту відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 326.

Як відомо, основою тактики російських загарбників є масоване артилерійське й авіаційне знищення будь-яких будівель і споруд, які могли служити прикриттям для українських захисників. Внаслідок цього були зруйновані або суттєво пошкоджені практично всі промислові підприємства Луганщини та інших областей, куди змогли дотягнутись окупанти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-