Бюджет-2023 передбачатиме на безпеку й оборону понад трильйон гривень - Президент

Бюджет-2023 передбачатиме на безпеку й оборону понад трильйон гривень - Президент

Укрінформ
Володимир Зеленський провів нараду з головою уряду Денисом Шмигалем, міністром фінансів Сергієм Марченком і профільними заступниками керівника ОП щодо проєкту держбюджету на наступний рік.

Про це Президент України сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Зрозуміло, що це буде бюджет країни, що воює. Урядовці представлять параметри проєкту, але я зараз зазначу деякі важливі пункти – політично важливі пункти. Перше – більше трильйона гривень наступного року буде направлено на сектор безпеки й оборони, це буде пріоритетом номер один», - заявив глава держави.

Він наголосив, що соціальні зобов’язання мають забезпечуватися у повному обсязі. «Зокрема, хочу, щоб мене почули українські пенсіонери – уряду поставлене завдання наступного року так само, як і цьогоріч, забезпечити індексацію пенсій для всіх наших пенсіонерів», - сказав Зеленський.

Читайте також: Україні наступного року буде потрібна підтримка ЄС у розмірі €12 мільярдів - Шмигаль

За словами Президента, аби забезпечити фінансову і соціальну стабільність, треба максимально скоротити усі некритичні видатки держави – усе те, що не допомагає обороні, економічному розвитку країни, соціальному і культурному забезпеченню українських громадян.

«Відповідно, уряд має представити програму скорочення видатків на державні підприємства, на інституції, які не відповідають потребам цього особливого часу. Очікую пропозицій від урядовців», - зауважив Президент.

Він поінформував, що четвертим аспектом є активізація економічних відносин. Зокрема, програма кредитування «5-7-9%» зберігається, будуть діяти й інші програми і рішення, які мають допомогти бізнесу працювати, зберегти робочі місця і залучати нових працівників.

Читайте також: Єврокомісія дає Україні €5 мільярдів макрофінансової допомоги

«І п’яте – буде створений спеціальний фонд відновлення, який буде наповнюватися, зокрема за рахунок конфіскованих російських активів. Розраховую, що проєкт бюджету буде поданий у ВР вчасно, як це і передбачено законом», - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко поінформував, що у парламенті очікують внесення проєкту держбюджету-2023 до 15 вересня і просять нардепів з розумінням ставитися до правок.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-