Шмигаль: Німеччина відчуває на собі гібридну енергетичну війну росії

Шмигаль: Німеччина відчуває на собі гібридну енергетичну війну росії

Відео
Укрінформ
Кожен німецький політик розуміє, що в Україні відбувається війна, і відчуває на собі гібридну енергетичну війну росії.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу наголосити, що кожен німецький політик розуміє, що сьогодні відбувається війна в Україні і гібридна війна на території Європейського Союзу. Власне, гібридна війна в галузі енергоресурсів, газу, нафти, електроенергії, міграційній кризі, дезінформація, кібератаки - всі ці речі сьогодні Німеччина на собі відчуває. І кожен політик розуміє, що це гібридна війна, енергетична війна. Тому Німеччина абсолютно готова за словами кожного з політиків, з якими ми зустрічалися, проходити через цей опалювальний сезон, через труднощі цього опалювального сезону”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль прогнозує складне, але стабільне проходження опалювального сезону

За його словами, канцлер комунікує з суспільством, суспільство також у більшості своїй розуміє, що "цей опалювальний сезон треба пройти як опалювальний сезон енергетичної війни з росією”.

“Тому я переконаний, що Німеччина його пройде, подолає, вийде сильнішою, а росія, я переконаний, понесе відповідні втрати після цього опалювального сезону”, - наголосив Прем’єр-міністр.

Він також розповів, що з німецькими колегами обмінялися враженнями щодо підготовки Німеччини та України до опалювального сезону.

“І, скажемо так, - ми на рівних готові до того, щоб складно, але пройти цей опалювальний сезон при всіх ризиках і загрозах, які покладає і на нас, і на Європу, і на Німеччину російська федерація”, - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Україна очікує цього тижня €5 мільярдів макрофінансової допомоги від ЄС

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебуває із робочим візитом у Німеччині, де вже зустрівся із Федеральним канцлером Олафом Шольцом і Президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-