Зброя, санкції проти рф та відбудова України: Шмигаль зустрівся з Шольцом

Зброя, санкції проти рф та відбудова України: Шмигаль зустрівся з Шольцом

Фото, відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Федеральним канцлером Олафом Шольцом, під час якої обговорили питання фінансів, зброї, відбудови України, санкцій та опалювального сезону.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в Телеграмі глави українського уряду.

«Німеччина один із ключових партнерів України в Європі. Під час зустрічі з Федеральним канцлером Олафом Шольцом ми обговорили весь спектр питань, які стосуються фінансів, зброї, відбудови України, санкцій, енергетичної кризи та опалювального сезону», - розповів Шмигаль.

Зазначається, що після вторгнення росії 24 лютого Німеччина стала лідером серед європейських країн за розміром фінансової допомоги, надавши Україні 1,4 млрд євро.

«Від ЄС ми отримали 2,4 млрд євро й очікуємо ще 8 млрд макрофінансової допомоги. З них 5 млрд — найближчим часом. Німеччина в цьому питанні так само активно допомагає», - наголосив Прем'єр-міністр.

За його словами, питання нових поставок зброї — окремий важливий блок, і «тут є спільне бачення про необхідність нарощувати постачання важкого озброєння».

Шмигаль зустрівся з Шольцом / Фото: t.me/Denys_Smyhal

Шмигаль наголосив, що росія розв’язала енергетичну війну проти Європи.

«У відповідь ЄС має якнайшвидше повністю відмовитися від енергоресурсів з країни-агресора. Рішення про ембарго на російське вугілля та нафту вже є, але потрібно також ембарго на газ. Україна готова збільшувати постачання своєї електроенергії, що сприятиме енергетичній безпеці Європи. Важливо продовжувати й спільну роботу над демілітаризацією ЗАЕС. Запропонував спільно працювати над можливою місією ЄС та ООН на станцію, яка має допомогти в цьому питанні», - повідомив він.

Окрім того, він розповів про домовленість уже цієї осені провести в Німеччині конференцію з відновлення високого рівня.

«Федеральний канцлер відзначив готовність сприяти детальній підготовці Плану відновлення вже зараз, аби швидко його запустити після нашої перемоги», - підкреслив глава українського уряду.

Читайте також: Шольц - про допомогу Україні: Ми ніколи не станемо стороною війни

Прем'єр також підкреслив, що Україна тепер невід’ємна частина Європи та європейських інституцій.

«Нещодавня заява федерального канцлера Олафа Шольца про те, що Україна має стати членом ЄС — важливий політичний маніфест у рамках політики «цайтенвенде», або «зміни епох». Україна тепер не посередині між ЄС та росією, а невід’ємна частина Європи та європейських інституцій. Разом ми збудуємо нову розвинену європейську Україну як частину нової сильної Європи», - наголосив Шмигаль.

У його Фейсбуці також оприлюднене відео з зустрічі з Шольцом.

Як повідомлялося, Шмигаль перебуває із робочим візитом у Німеччині, під час якого вже провів зустріч із президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Обговорювали питання зброї, фінансів, санкцій, провокацій росії на ЗАЕС, інтеграцію в ЄС, перемогу та відбудову України.

Також Шмигаль зустрівся із федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Свеньєю Шульце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-