Шмигаль подякував Німеччині за виділення €200 мільйонів на підтримку переселенців в Україні

Шмигаль подякував Німеччині за виділення €200 мільйонів на підтримку переселенців в Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подякував Німеччині за рішення виділити Україні 200 млн євро на програми підтримки внутрішніх переселенців.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль, який здійснює робочий візит у Німеччину, повідомив у Телеграмі.

"Німеччина оголосила сьогодні про виділення 200 млн євро Україні на програми підтримки внутрішніх переселенців. Подякував за це особисто під час зустрічі в Берліні з федеральною міністеркою економічного співробітництва та розвитку Свеньєю Шульце", - написав Шмигаль.

Він запропонував частину цієї допомоги спрямувати також на гранти ВПО для започаткування власної справи, зокрема в межах урядової програми єРобота.

"Обговорили з пані Шульце реалізацію Плану відновлення України. Федеральна міністерка зазначила, що бачить перспективу відновлення через використання потенціалу громад. Німеччина відіграла дуже важливу роль в успішній реформі децентралізації", - додав Шмигаль.

За його словами, більшість голів громад позитивно проявили себе на початку російського вторгнення, лишилися з людьми та підтримували їх. Тому уряд і Президент України переконані, що реформа децентралізації має продовжуватися, а громади мають ставати сильнішими, наголосив Шмигаль.

За повідомленням Шмигаля, Шульце заявила, що Німеччина стоятиме поряд з Україною стільки, скільки Україна потребуватиме.

Читайте також: Україна очікує на танки Abrams від США та Leopard 2 від Німеччини - Шмигаль

Як повідомлялося, Німеччина пообіцяла надати 200 мільйонів євро на допомогу переселенцям в Україні.

Шмигаль розпочав робочий візит у Німеччину, під час якого вже провів зустріч із президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Обговорювали питання зброї, фінансів, санкцій, провокацій росії на ЗАЕС, інтеграцію в ЄС, перемогу та відбудову України.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-