Шмигаль на зустрічі зі Штайнмаєром: Сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння

Шмигаль на зустрічі зі Штайнмаєром: Сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розпочав робочий візит у Німеччину, під час якого вже провів зустріч із президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Як передає Укрінформ, про це очільник уряду повідомив у Телеграмі.

"Розпочинаємо візит до Німеччини із зустрічі з її президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Зброя, фінанси, санкції, провокації росії на ЗАЕС, наша інтеграція в ЄС, перемога та відбудова України. Все це на порядку денному обговорення з німецькими союзниками", - написав Шмигаль.

Він додав, що для перемоги та вигнання окупантів Україні потрібно ще більше важкого озброєння від союзників.

"Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки «Panzerhaubitze 2000», які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Німеччина і надалі постачатиме зброю Україні – посол Фельдгузен

Ще одним елементом підтримки України в цій війні є фінансова допомога міжнародних партнерів. Цього тижня "ми очікуємо черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі 5 млрд євро. Це допоможе забезпечити стійкість економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону", додав глава уряду.

"Серед інших важливих тем — говорили про План відновлення України, який необхідно починати реалізовувати вже зараз. Негайний ремонт критичної інфраструктури, відбудова лікарень, шкіл і житла. Все це ми почали робити. У 2023 році кошти та зусилля потрібно збільшувати в десятки разів, і ми впевнені, що Німеччина та ЄС будуть лідерами в цьому питанні", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Штайнмаєр планує відвідати Україну, німецька сторона над цим працює

За його повідомленням, Президент Штайнмаєр укотре запевнив, що Німеччина буде пліч-о-пліч з Україною для того, аби забезпечити нашу перемогу.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія. США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-