Німеччина і надалі постачатиме зброю Україні – посол Фельдгузен

Німеччина і надалі постачатиме зброю Україні – посол Фельдгузен

Укрінформ
Німеччина продовжить поставки зброї Україні, німецький уряд активно займається цим питанням і обговорює з українськими партнерами потреби в озброєннях.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен, коментуючи німецький внесок у перемогу України на полі бою.

“Я думаю, що моя країна була, є і буде найнадійнішим партнером України. Ми з 2014 року допомагали в усіх секторах, окрім постачання зброї, але зараз ми й це робимо. Я перед інтерв’ю проглянула список тих озброєнь, які ми вже поставили, і ще будемо постачати, – він все ж таки вражає, якщо згадати, що до 24 лютого ми казали, що принципово ніколи цього не робитимемо», - сказала Фельдгузен.

За її словами, вона розуміє розчарування українців швидкістю німецьких поставок озброєнь і нашою комунікацією.

«Мене іноді це теж розчаровує. Але якщо подивитися на факти, то зараз ми, так само, як інші країни, постачаємо і сучасну зброю, яка допомагає Україні… Учора я бачила відео українських команд, які працюють з Panzerhaubitze, вони кажуть, що росіяни зараз не наважуються наближатися до їхніх позицій так, як раніше. Це вже маленький успіх, і над цим треба й далі працювати», - зазначила посол Німеччини.

Читайте також: Panzerhaubitze вже «відпрацювала» по російських загарбниках на сході України

Стосовно певного зменшення підтримки німецьким суспільством надання Україні зброї, яке фіксують соцопитування, дипломат порадила не звертати на них великої уваги.

«Вони відображають суспільні настрої одного дня, а наступного вони можуть змінитися. Фактом є те, що німецький уряд і надалі постачатиме зброю Україні. Ми дуже активно про це думаємо і обговорюємо з нашими українськими партнерами потреби в озброєннях», - запевнила посол Німеччини.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини: Україна може розраховувати на нашу подальшу підтримку

Як повідомлялося, уряд ФРН у липні оприлюднив повний список систем озброєння, техніки, іншої летальної та нелетальної допомоги, переданої Україні, яка протистоїть збройній агресії росії. Серед них - три РСЗВ «Mars II», десять PzH 200 та п’ять «Гепардів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-