Україна очікує на танки Abrams від США та Leopard 2 від Німеччини - Шмигаль

Україна очікує на танки Abrams від США та Leopard 2 від Німеччини - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна розраховує на отримання від США танків "Абрамс", а від Німеччини - танків "Леопард-2".

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це Шмигаль заявив в інтерв’ю німецькому інформаційному агентству Deutsche Presse-Agentur.

"Ми очікуємо, що США поставлять нам свої танки «Абрамс», а Німеччина — «Леопард-2». Це ті сучасні танки, які потрібні Україні на полі бою. Також німецькою стороною було анонсовано поставку Україні сучасної системи протиповітряної оборони - IRIS-T. Наразі мова йде про декілька комплексів, але Україна могла би зробити замовлення на отримання сумарно 12 таких систем для побудови комплексного захисту повітряного простору", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Наступне засідання у форматі «Рамштайн» відбудеться 8 вересня

Він додав, що Німеччина досягла величезного прогресу у підтримці України зброєю.

"Ми вдячні Німеччині, вдячні канцлеру Шольцу за підтримку України. Спочатку постачали тільки захисне спорядження або шоломи, сьогодні це найсучасніше озброєння: системи ППО чи реактивні системи залпового вогню, артилерія тощо", - сказав Шмигаль.

Він додав, що, звичайно, Україна хоче якомога швидше отримати ще більше зброї та обладнання і також потрібна зміна філософії поставок зброї: сучасні бойові танки теж треба постачати.

Читайте також: Іспанія не передаватиме Україні танки Leopard через їхній незадовільний стан

Як повідомлялося, Чехія передала Україні 72 танки і тепер отримає замість них 15 німецьких «Леопардів».

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-