Прага отримає 15 німецьких «Леопардів» замість 72 танків, які віддала Україні

Прага отримає 15 німецьких «Леопардів» замість 72 танків, які віддала Україні

Укрінформ
Німеччина у рамках так званого кругового обміну передасть чеській армії 15 танків Leopard замість 72 радянських танків, які Прага передала Україні.

Про це повідомили глави урядів двох країн Олаф Шольц і Петр Фіала під час спільної пресконференції після їх переговорів у Празі 29 серпня, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам вдалося досягти домовленості, що ФРН як компенсацію надасть Чехії 15 (14 плюс 1) танків Leopard на заміну воєнного матеріалу, який ми передали Україні», - заявив прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала, подякувавши особисто канцлеру Шольцу за його позицію в цьому питанні.

Остаточна домовленість була досягнута під час переговорів у Празі, але початок було закладено раніше влітку під час візиту Фіали в Берлін. Перші танки прибудуть до Чехії до кінця року, поінформував глава уряду. Він назвав це «великим конкретним кроком» у двосторонній співпраці, яку обидві країни хочуть розвивати й надалі.

Канцлер ФРН Олаф Шольц погодився, що цей крок посилить співпрацю в галузі оборони.

Він нагадав, що Чехія передала Україні 72 танки радянського зразка. Глава німецького уряду назвав війну найбільшою проблемою, тому ФРН і ЧР спільно підтримують Україну в її справедливій боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність і свободу.

Читайте також: Словаччина передасть Україні 30 БМП

Чехія і Німеччина є країнами, які надають найбільше допомоги Україні, відповідно до їх можливості, в тому числі стосовно передачі воєнної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-