Україні для відбудови потрібно щорічно $30-100 мільярдів – Милованов

Україні для відбудови потрібно щорічно $30-100 мільярдів – Милованов

Укрінформ
Україні для відбудови на рік потрібно від 30 до 100 мільярдів доларів.

Про це сказав президент Київської школи економіки, радник керівника Офісу Президента України Тимофій Милованов під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Ці $1,9 млрд (які Україна отримає за результатами конференції у Лугано - авт.) - це конкретні живі гроші, а нам реально потрібно на рік $30-100 млрд", - зазначив він.

Зокрема, для підтримки макроекономіки необхідно $20-$30 млрд на рік, і така ж сума потрібна для підтримки армії.

Милованов наголосив, що під час конференції в Лугано Україна задекларувала, що для відновлення країни потрібно $750 млрд. "Це така цифра амбітна, якщо ми б це зробили (отримали такі інвестиції - авт.), то Україна була б дійсно розвинутою економічною країною", - зазначив експерт.

Читайте також: Наразі дефолт Україні не загрожує - Милованов

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України після збройної агресії російської федерації.

Представники понад 40 країн і близько 20 міжнародних організацій 5 липня, за результатами Міжнародної конференції, схвалили Декларацію Лугано і пообіцяли підтримувати Україну.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на Міжнародній конференції в Лугано досягнуто домовленостей на суму майже 1,9 млрд доларів для підтримки України.

За даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-