Гутерреш каже про «крок вперед» у переговорах щодо експорту українського зерна

Гутерреш каже про «крок вперед» у переговорах щодо експорту українського зерна

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про «великий крок вперед» у переговорах щодо експорту українського зерна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на твіттер Генсека ООН.

«Промінь надії у світі, затьмареному кризами. Сьогодні в Стамбулі ми побачили великий крок вперед для забезпечення експорту українського продовольства через Чорне море. Я вітаю відданість усіх тих, хто працює над досягненням угоди для нашої загальної людяності», – написав він.

Читайте також: Президент прокоментував переговори щодо розблокування експорту українського зерна

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі завершилася зустріч військових делегацій міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН з питання вивезення з України зерна Чорним морем.

Як повідомив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, у Стамбулі домовилися про створення координаційного центру «для урегулювання зернової кризи».

Читайте також: У Стамбулі домовилися створити центр з вивезення зерна – міноборони Туреччини

“За результатами зустрічі, яка пройшла в позитивній та конструктивній атмосфері, було досягнуто домовленості щодо базових технічних питань, таких як створення координаційного центру в Стамбулі, де будуть присутні представники всіх сторін, спільний контроль у пунктах виходу з порту та прибуття, а також забезпечення безпеки судноплавства на маршрутах переходу”, - повідомив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-