Китай та Індія за три місяці заплатили путіну $24 мільярди за енергоносії – Bloomberg

Китай та Індія за три місяці заплатили путіну $24 мільярди за енергоносії – Bloomberg

Укрінформ
Експорт російських енергоносіїв до Індії й Китаю після масштабного вторгнення рф в Україну принесло кремлю $24 мільярди впродовж лише трьох місяців.

Про це йдеться в повідомленні агентства Bloomberg, яке посилається на митну документацію, повідомляє Укрінформ.

«Лише за три місяці росія заробила $24 мільярди від продажу енергоносіїв Китаю та Індії після вторгнення рф в Україну, що демонструє як підвищення глобальних цін обмежують зусилля США і Європи покарати президента путіна»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Індія за останні тижні закупила в рази більше російського вугілля – Reuters

Зокрема, Китай виплатив $18,9 мільярда за російську нафту, газ і вугілля впродовж трьох місяців до кінця травня, що майже удвічі перевищує суму за аналогічний період минулого року. Індія сплатила $5,1 мільярда за той самий період, що більше ніж у п’ятеро в порівнянні з подібними закупівлями за минулий рік.

Загалом, через підвищення цін на енергоносії та збільшення поставок російських ресурсів до Китаю й Індії кремль отримав додатково $13 мільярдів від обох країн у порівнянні з тими ж місяцями 2021 року.

Читайте також: Глава МЗС Австрії - єгиптянам: Це російські ракети знищують українські елеватори

Як повідомляв Укрінформ, США й інші країни Західного світу ввели сурові обмеження на імпорт російської нафти, газу, вугілля та інших енергоносіїв з метою обмеження прибутків воєнної машини кремля на тлі війни, яку розв’язала рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-