Індія за останні тижні закупила в рази більше російського вугілля – Reuters

Індія за останні тижні закупила в рази більше російського вугілля – Reuters

Укрінформ
Закупівля Індією російського вугілля зросла в рази за останні тижні попри санкції проти москви, які продовжує вводити світова спільнота у відповідь на вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела та документи, що є в розпорядженні агентства.

Зазначається, що згідно з непублічними даними індійського уряду, на закупівлю вугілля та інших супутніх товарів Індія витратила 331,17 мільйона доларів за останні 20 днів, що у шість разів більше порівняно з аналогічним періодом за минулий рік.

Згідно з підрахунками Reuters, Індія купувала російського вугілля в середньому на 16,55 мільйона доларів на день упродовж трьох тижнів до минулої середи. Це вдвічі більше, ніж коли Індія протягом трьох місяців витрачала 7,71 мільйона доларів на вугілля з рф щодня після 24 лютого.

Читайте також: Індія готується купити більше нафти у росії - Bloomberg

За інформацією джерел, високий попит в Індії на вугілля з російської федерації спричинений в тому числі тим, що трейдери продають його зі знижкою у 30%.

«Знижки привабливі, і ця тенденція збільшення закупівлі російського вугілля триватиме», - повідомили агентству джерела.

Вони додали, що окрім знижок, російські трейдери поблажливо ставляться до платіжних маршрутів і приймають платежі в індійських рупіях та дирхамах ОАЕ.

Водночас повідомляється, що масові закупівлі російського вугілля Індією в червні продовжаться, і імпорт за цей місяць буде найбільшим за як мінімум останніх сім із половиною років.

Наразі міністерство торгівлі Індії не відповіло на запит агентства про коментар.

Раніше в Центрі досліджень енергетики та чистого повітря (CREA) оприлюднили дані, що росія незважаючи на скорочення поставок на тлі санкцій за рахунок глобального зростання сировинних котирувань за 100 днів війни отримала €93 мільярди від експорту палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-