Зеленський: Блокаду портів для вивезення зерна має припинити той, хто її розпочав – росія

Зеленський: Блокаду портів для вивезення зерна має припинити той, хто її розпочав – росія

Укрінформ
Україна робить усе можливе для деблокування морських портів з метою вивезення зерна, але блокаду має припинити передусім російська федерація.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна робить усе можливе для розблокування всіх наших морських портів, але цю блокаду повинен припинити той, хто її розпочав, а саме російська федерація, конкретніше - російський флот», - сказав Зеленський.

Водночас він висловив вдячність Румунії за допомогу в транзиті Дунаєм українських вантажів, у тому числі зерна.

За словами глави Української держави, на сьогоднішній зустрічі з лідерами чотирьох європейських країн вони детально обговорили, як збільшити ці спроможності.

Читайте також: Зеленський наполягає на погодженні сьомого пакета санкцій ЄС проти росії

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та Президент Румунії Клаус Йоганніс перебувають з візитом в Україні. Вони відвідали Ірпінь та провели переговори з Президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Зеленський: Наша головна сила і найефективніша зброя – це обʼєднання

Унаслідок повномасштабної російської агресії, що розпочалася 24 лютого, в портах України заблоковано понад 20 млн т зерна, близько половини з якого призначалася для потреб Всесвітньої продовольчої програми ООН. Дії росії, яка продовжує морську блокаду, краде українське зерно з тимчасово захоплених територій України та бомбить українські сховища із зерном, загрожують виникненням глобального голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-