Зеленський: Не може бути й мови про продовження членства росії у FAO

Зеленський: Не може бути й мови про продовження членства росії у FAO

Відео
Укрінформ
російська федерація не має права на членство у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН – FAO, оскільки своїми діями може спричинити голод сотень мільйонів людей у світі.

Про це Президент України Володимир Зеленський зазначив під час звернення до Організації економічного співробітництва та розвитку, повідомляє Укрінформ.

«Не може бути й мови про продовження членства росії у FAO – Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН. Що там росії робити, якщо вона працює на голод як мінімум 400 млн, а як максимум - більше мільярда людей?!», - зазначив глава держави.

Президент підкреслив, що лише завершення війни росії проти України може гарантувати надійність постачання продовольства через Чорне море.

Читайте також: Через блокування росією українських портів у десятках країн бракуватиме продуктів – Зеленський

«Бо саме український аграрний експорт виконує стабілізуючу роль на глобальному ринку. І росія має відповісти за те, що провокує проти Європи нову міграційну хвилю, використовуючи мешканців Африки, Азії як заручників. Проти росії мають бути за це застосовані довгострокові болісні санкції саме на глобальному рівні», - наголосив Зеленський.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія. У результаті запровадженої росією морської блокади з портів України не можна вивезти понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина всього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-