Україна працює над операцією під егідою ООН для експорту продовольства - Кулеба

Україна працює над операцією під егідою ООН для експорту продовольства - Кулеба

Укрінформ
Україна працює над міжнародною операцією під егідою ООН з флотами партнерів для створення безпечних торгових шляхів українського експорту продовольства.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері, передає Укрінформ.

“росія грає зі світом у голодні ігри, блокуючи однією рукою український експорт продовольства, а іншою намагаючись перекласти провину на Україну. Україна працює над міжнародною операцією під проводом ООН разом з флотами партнерів, які забезпечують безпечний торговий шлях без ризиків для безпеки», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що загарбники вкрали на тимчасово захопленій території України щонайменше пів мільйона тонн зерна і шукають способи, як нелегально його продати.

Читайте також: Експорт зерна: Макрон пропонує путіну ініціювати резолюцію ООН про деблокаду порту Одеси

Через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-