ЄС і Британія введуть заборону на страхування танкерів з російською нафтою - ЗМІ

ЄС і Британія введуть заборону на страхування танкерів з російською нафтою - ЗМІ

Укрінформ
Керівництво Європейського Союзу разом із Великою Британією введуть одні із найсуворіших обмежень для імпорту нафти з рф, у тому числі заборонивши страховим компаніям працювати з танкерами, які перевозять російські енергоносії.

Про це повідомляють у вівторок одразу кілька впливових західних видань, передає Укрінформ.

«Європейський Союз має намір ввести проти росії свої найсуворіші санкції, заблокувавши імпорт її нафти та заборонивши страхувальникам покривати її вантажі сирої нафти», пише із посиланням на офіційні та дипломатичні джерела The Wall Street Journal.

Таким чином, в ЄС прагнуть позбавити росію ресурсів, необхідних для фінансування війни проти України та підтримувати функціонування її економіки.

Читайте також: Відмова європейських країн від російської нафти залишає рф на узбіччі економіки - Зеленський

Очікується, що рішення щодо санкцій, оголошення яких очікується впродовж ближчих днів, будуть жорсткішими, ніж очікувалося. Так, заборона щодо страхування вантажів нафти поширюватиметься на танкери, які перевозять російські вуглеводні в будь-яку точку світу. Це може підірвати зусилля рф продавати свою нафту в країни Азії, оскільки саме європейські компанії страхують більшу частину вантажів світової нафтоторгівлі.

Водночас такого роду ембарго, яке змушує ЄС відмовитися від дешевих російських енергоджерел, ймовірно, підживить інфляцію, яка вже набула найвищих темпів за останні десятиліття по обидва боки Атлантики, зауважує видання.

Читайте також: Під ембарго ЄС потрапить 90% імпорту російської нафти – Шольц

Тим часом інша впливова газета Financial Times із посиланням на офіційні джерела повідомляє, що ЄС і Велика Британія узгодили заходи для заборони страхування суден, які перевозять російську нафту. Це виключить Москву із ключового страхового ринку Lloyd's of London, який є «серцем індустрії морського страхування», що різко обмежить здатність рф експортувати нафту.

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти рф, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-