Відмова європейських країн від російської нафти залишає рф на узбіччі економіки - Зеленський

Відмова європейських країн від російської нафти залишає рф на узбіччі економіки - Зеленський

Відео
Укрінформ
Європейські країни погодились на обмеження імпорту нафти з росії, і це стратегічно залишає рф на узбіччі сучасної економіки.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

«Нарешті маємо конкретику щодо шостого санкційного пакета Європейського Союзу проти росії за цю війну. Пакет погоджено. Його затвердження й набрання ним чинності триватиме ще деякий час. Але вже зрозумілі ключові елементи пакета, а головне – його напрямок. Європейські країни погодилися на значне обмеження імпорту нафти з росії. І я вдячний усім, хто працював для досягнення цієї згоди», - зазначив Зеленський.

За словами Глави держави, практичний результат цих санкцій – це мінус десятки мільярдів євро, які росія тепер не зможе спрямувати на фінансування терору.

«Але важливо розуміти також і те, що відмова європейських країн від російської нафти та від іншого викопного палива прискорить перехід на відновлювані джерела енергії. Стратегічно це залишає російську державу на узбіччі сучасної економіки», - сказав він.

Читайте також: Під ембарго ЄС потрапить 90% імпорту російської нафти – Шольц

Зеленський зазначив, що з такою агресивною політикою та курсом на ізоляцію від цивілізованого світу росія просто не зможе адаптуватися.

«Очікуємо також відключення одного з найбільших російських банків – Сбербанку – від SWIFT у межах шостого санкційного пакета. Нарешті – припинення мовлення російських дезінформаційних каналів у Європі. Та нові персональні санкції», - сказав Президент.

За його словами, щойно запрацює шостий пакет санкцій, одразу почнеться підготовка сьомого пакета.

Читайте також: Рада просить РНБО про санкції проти патріарха кирила і ще семи діячів рпц

Президент наголосив, що має залишитися жодних суттєвих економічних відносин вільного світу з державою-терористом.

Як повідомлялося, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-