Під ембарго ЄС потрапить 90% імпорту російської нафти – Шольц

Під ембарго ЄС потрапить 90% імпорту російської нафти – Шольц

Укрінформ
Ухвалене Євросоюзом ембарго на постачання російської нафти охопить близько 90% її імпорту.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц під час брифінгу у Брюсселі у вівторок за результатами спеціального засідання Європейської ради.

«Цей шостий пакет був спільно погоджений. Ми туди включили також ембарго на російську нафту. І це також робитиме внесок у те, щоб росія за свої дії мала наслідки, які будуть суттєвими для її економічного розвитку та благополуччя. Санкції мають чітку ціль – примусити росію припинити війну, вивести свої війська та домовитися з Україною про розумний та чесний мир. Внаслідок рішення, яке ми ухвалили, під ембарго потрапить близько 90% імпорту російської нафти», - зазначив Шольц.

Він додав, що виняток зроблено для «трубопровідної нафти, яка через російський нафтопровід постачається в деякі європейські країни». Це було необхідно, оскільки «перехідні заходи, які треба було прийняти цим країнам, не можна так швидко втілити».

Також Шольц заявив, що Німеччина та Польща незалежно від ухваленого Євросоюзом у вівторок рішення дотримаються своїх обіцянок і «продовжать вживати зусилля з тим, щоб до кінця року відмовитися від експорту російських нафтопродуктів».

Читайте також: Євросоюз вітає будь-які кроки для спрощення експорту українського зерна – Мішель

Як відомо, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-