Віцепрезидент Єврокомісії: Імпорт вуглеводнів з рф треба припинити

Віцепрезидент Єврокомісії: Імпорт вуглеводнів з рф треба припинити

Укрінформ
Для того, щоб створити серйозний тиск на росію і змусити кремль припинити війну проти України, Європа має повністю відмовитися від імпорту російських енергоносіїв, і робота над цим триває.

Про це заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо поглянути на структуру торгівлі між ЄС і росією до війни, то 62% російського імпорту становили вуглеводні», - зауважив представник Єврокомісії.

Читайте також: Бербок сподівається на швидке узгодження шостого пакету санкцій проти рф

Він нагадав, що Євросоюз уже ухвалив рішення про заборону імпорту російського вугілля, крім того, центральна частина шостого пакета санкцій ЄС проти росії – це нафтове ембарго. У цьому контексті Домбровскіс висловив сподівання, що країни-члени ЄС скоро дійдуть спільного рішення з цього питання.

Інакше, за його словами, виникає парадокс, «коли однією рукою ми надаємо масову підтримку Україні, а другою - фінансуємо продовження війни путіна».

Тому, підкреслив віцепрезидент Єврокомісії, «це, вочевидь, потрібно припинити».

Читайте також: Сьомий пакет європейських санкцій проти рф може включати блокування всіх банків – ОП

Як повідомлялося, на початку травня єврокомісар з енергетичної політики Кадрі Сімсон заявила, що до кінця 2022 року ЄС відмовиться від двох третин нинішніх обсягів російського газу. Вона зазначила, що Євросоюз веде переговори про диверсифікацію енергопоставок. Крім цього, ЄС має намір частково скоротити потреби в газі шляхом економії енергії та відновлюваних джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-