Сьомий пакет європейських санкцій проти рф може включати блокування всіх банків – ОП

Сьомий пакет європейських санкцій проти рф може включати блокування всіх банків – ОП

Укрінформ
Сьомий пакет європейських санкцій проти рф може містити блокування всіх російських банків.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він висловив переконання, що шостий пакет антиросійських санкцій обов’язково буде схвалено.

«Сьомий пакет буде на підході. Наскільки я розумію, він матиме змогу заблокувати всі російські банки, у тому числі сбербанк, газпромбанк», - зазначив Подоляк.

Читайте також: «Це надихає»: Кулеба про намір країн ЄС взятися за сьомий пакет санкцій проти рф

За його словами, під час ухвалення рішень щодо санкційних пакетів не має значення позиція окремих держав, адже загалом у Європі спостерігається концептуальна проукраїнська позиція.

«Чому? Тому що росія довела своїм способом ведення війни, що це є не цивілізована держава, коли порушує будь-які правила, прийняті в гуманістичному світі, яким є Європа», - аргументував радник керівника ОП.

Читайте також: Жовква – про шостий пакет санкцій ЄС: Угорщина досі блокує ембарго на російську нафту

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Банки, ЗМІ та виробники зброї: Штати оприлюднили оновлений список санкцій проти рф

Європейський Союз від початку війни виявив солідарність з Україною та почав надавати їй політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. ЄС запровадив п’ять пакетів санкцій, що є дуже болючими для російської економіки. Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-