Бербок сподівається на швидке узгодження шостого пакету санкцій проти рф

Бербок сподівається на швидке узгодження шостого пакету санкцій проти рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок розраховує на узгодження ближчим часом шостого пакету санкцій ЄС проти росії.

Про це вона заявила на спільній з польським колегою Збігневим Рау пресконференції у Берліні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Разом і в повній єдності усі 27 країн-членів ЄС до цього часу запровадили 5 жорстких пакетів санкцій. І я впевнена, що з приводу шостого пакету домовимося скоро», - заявила Бербок.

Вона зауважила, що Польща показує приклад того, як багато у непростих умовах можна зробити в енергетичній галузі за наявності рішучості, політичної волі та співробітництва. Німеччина прагне того самого - повної незалежності від російської нафтової та газової залежності, запевнила Бербок. Цю мету, переконана вона, переслідують усі країни ЄС. Водночас міністр додала, що вихідні умови в усіх країн різні і потрібен простір та час для дискусій, щоб заходи вживалися у повній солідарності, щоб ЄС не дав себе розділити.

Читайте також: Світ поки не запровадив проти рф санкції, які змусять її заплатити за свої дії – Зеленський

Міністр також нагадала, що ЄС запровадив спільні європейські санкції проти росії після окупації Криму та окремих територій Донецької і Луганської областей. «Україна – суверенна держава в міжнародно визнаних кордонах. Це було так у 2014 році, це так зараз і це буде так і в майбутньому», - заявила вона.

«Наша сила в нашій єдності», - підкреслила глава МЗС Німеччини.

Бербок заявила, що Німеччина підтримує Україну не лише фінансами, гуманітарною допомогою, в питанні розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людства, але також надає військову допомогу. «І ми маємо кришталево чітку позицію як ЄС і НАТО щодо того, що Україна не повинна програти цю війну, тому ми підтримуємо її всі разом», - підкреслила вона. Бербок зауважила, що Україна потребує масивної військової підтримки.

«Будь-яка форма миру під диктовку, або ситуація, коли можна сказати: коли зброя мовчить - усе знову добре, не означає свободу, не означає безпеку для людей… Наша спільна позиція також чітка: майбутнє України вирішуватимуть тільки українці, ми ж підтримуємо їх у їхньому праві на самооборону», - заявила глава німецького МЗС. Вона згадала свої візити в різні міста в Україні, де побачила докази воєнних злочинів росіян на власні очі.

Читайте також: Боррель сподівається на єдність ЄС у нафтовому ембарго проти рф «якомога швидше»

Бербок наголосила на важливості не випускати Україну з фокусу уваги, коли заголовки ЗМІ вже менше стосуються України. Вона пообіцяла, що Україна не залишиться сам на сам з агресором.

Як повідомлялося, Угорщина продовжує блокувати ухвалення шостого пакету санкцій Європейського Союзу проти російської федерації в частині нафтового ембарго.

Фото: ALT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-