Євросоюз хоче передати заморожені російські кошти на відбудову України

Євросоюз хоче передати заморожені російські кошти на відбудову України

Укрінформ
Європейський Союз намагається знайти спосіб використати заморожені кошти російських олігархів на відбудову України після війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише Reuters.

“Наші юристи активно працюють над пошуком можливих шляхів використання заморожених коштів олігархів для відбудови України. Вважаю, що росія теж повинна зробити свій внесок”, - сказав фон дер Ляєн в ефірі телеканалу ZDF.

Читайте також: Єврокомісія готує правову базу для конфіскації російських активів – ЗМІ

Вона зауважила, що надає перевагу поєднанню довготермінової відбудови України із реформами, необхідними для приєднання до ЄС.

“Нам треба буде співфінансувати відбудову Україну... Доречно втілювати реформи паралельно, приміром, стосовно боротьби із корупцією або розбудови верховенства права”, - зазначила глава Єврокомісії.

Читайте також: США та Канада вже схвалили акти виплати репарацій від рф – ОП

Фон дер Ляєн звернула увагу, що для набуття повноправного членства у ЄС, країна-кандидат має відповідати певним критеріям.

“Процес прийому дуже залежить від того, як кандидат поводиться і що робить. Україна будь-що хоче приєднатися до ЄС, тобто мотивація втілити необхідні реформи дуже висока”, - підсумувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія ще у березні створила спеціальну оперативну групу "Заморозити й захопити", яка вже почала координацію дій з партнерами ЄС у рамках санкцій проти офіційних осіб і олігархів рф та білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-