Єврокомісія готує правову базу для конфіскації російських активів – ЗМІ

Єврокомісія готує правову базу для конфіскації російських активів – ЗМІ

Укрінформ
Європейська комісія розробляє правову базу для конфіскації активів російських олігархів та центробанку рф на користь подальшої відбудови України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформагентство Austria Presse Agentur.

"Відповідно до джерел, Єврокомісія розглядає можливість включення під санкції російських активів для відбудови України. Як повідомляють у колах брюссельської влади, відповідна правова база розробляється. З одного боку, постраждають заморожені активи російських олігархів, з іншого – депозити російського центрального банку в ЄС", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Рада ухвалила закон про конфіскацію активів з пропозиціями Зеленського

Зазначається, що для конфіскації російських активів потрібна правове підґрунтя, але наразі правова ситуація в державах-членах дуже відрізняється. А тому необхідним є створення загальноєвропейської лінії, яка буде беззаперечною з юридичної точки зору.

"Російський центробанк має депозити в країнах ЄС на суму 300 млрд євро. У випадку з активами олігархів сума значно нижча і відповідає у кращому випадку двозначній мільярдній сумі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Усе, що люди втратили внаслідок війни, ми повернемо коштом загарбника – Шмигаль

Як вказує АРА з посиланням на оцінки експертів ЄС, відбудова України потребуватиме "кілька сотень мільярдів євро". Водночас наразі пріоритетом є забезпечення функціонування української держави в коротко- та середньостроковій перспективі.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія ще у березні створила спеціальну оперативну групу "Заморозити й захопити", яка вже почала координацію дій з партнерами ЄС у рамках санкцій проти офіційних осіб і олігархів рф та білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-