Усе, що люди втратили внаслідок війни, ми повернемо коштом загарбника – Шмигаль

Усе, що люди втратили внаслідок війни, ми повернемо коштом загарбника – Шмигаль

Укрінформ
Усе, що зруйновано російською федерацію та втрачено українцями в результаті військової агресії, буде відновлено коштом загарбників.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

За його словами, наразі Україна з партнерами має на меті конфіскувати і отримати на користь держави усі арештовані російські активи, які будуть спрямовані на відбудову країни.

«У першу чергу ми пообіцяли, що все, що зруйновано, все, що люди втратили, ми повернемо за рахунок окупанта і агресора. І зробимо велику роботу по арешту і конфіскації активів рф», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Президент: Україна потребує щомісячної підтримки в розмірі до $7 мільярдів

Він нагадав, що мова йде про близько 300 млрд доларів російських активів, які арештовані в США, Канаді та в інших країнах: «А якщо брати кошти їхніх олігархів, то це в районі 500 млрд доларів. Ми з партнерами хочемо всі ці кошти конфіскувати і отримати на користь України».

Читайте також: Світ має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених активів рф – Шмигаль

Як повідомлялося, 28 квітня поточного року Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроєкт HR 6930, який передбачає конфіскацію активів російських підсанкційних юридичних та фізичних осіб. Його підтримали 417 конгресменів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-