Час залежності Європи від російських енергоресурсів минає - Зеленський

Час залежності Європи від російських енергоресурсів минає - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що час залежності Європи від російських енергоресурсів минає, і рішення щодо запровадження нафтового ембарго буде ухвалено.

Таке переконання Зеленський висловив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Працюємо для посилення санкцій проти росії. Потрібно, щоб партнери щотижнево ухвалювати рішення, які обмежують звʼязки росії зі світом. Окупанти мають відчувати підвищення ціни війни для них – відчувати постійно. Зараз першочергово – це нафтове ембарго. Як би в москві не намагалися зірвати це рішення, час залежності Європи від російських енергоресурсів закінчується. І це не змінити", – наголосив Президент.

Окрім цього, він поінформував, що протягом тижня продовжуватиме брати участь у міжнародних заходах, наполягаючи на постачанні зброї та фінансовій підтримці України.

"Фінанси не тільки для того, щоб зберігати стабільність зараз, але й щоб вже розпочинати відбудову зруйнованого росію", – додав Зеленський.

Читайте також: Україна переконуватиме партнерів увести газове та нафтове ембарго проти росії - Шмигаль

Як повідомлялося, Європейський Союз запровадив п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій проти рф та опрацьовує шостий, що може поширюватися на поставки російських енергоносіїв. Членам Євросоюзу поки що не вдалося досягти консенсусу навколо запровадження ембарго на постачання російської нафти.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-