Україна переконуватиме партнерів увести газове та нафтове ембарго проти росії - Шмигаль

Україна переконуватиме партнерів увести газове та нафтове ембарго проти росії - Шмигаль

Укрінформ
Україна продовжуватиме переконувати своїх союзників увести ембарго на постачання нафти та газу із росії у наступних пакетах санкцій.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 13 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"росія зупинила поставки газу в Польщу та Болгарію. Тепер ми чуємо такі самі погрози в бік Фінляндії. «Газпром» також зупинив поставки в ЄС через польську газотранспортну систему та суттєво скоротив їх через українську", - наголосив Шмигаль.

Крім того, «Газпром» відмовляється заповнювати європейські газосховища, тисне на ціну на європейських ринках.

Читайте також: Дешевше, ніж у газпрому: Болгарія з червня купуватиме американський скраплений газ

"З огляду на це, сподіваємося і будемо переконувати наших союзників, щоб нафтове та газове ембарго з’явилося вже в наступних санкційних пакетах", - сказав очільник уряду.

Він зауважив, що Україна не один рік попереджала партнерів про ненадійність росії як постачальника енергоресурсів та про загрозу нацбезпеці через енергозалежність від агресора.

Шмигаль також зауважив, що росія знову намагається використовувати енергетичний вплив як зброю, порушує зобов’язання та контракти.

Як повідомлялося, Євросоюз продовжує роботу над погодженням ембарго на імпорт російської нафти та повинен дійти згоди з цього питання на політичному рівні, тому що це стосується кожної з 27 країн-членів ЄС.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст і селищ, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Читайте також: росія за час повномасштабної війни заробила понад $65 мільярдів на енергоресурсах - Єрмак

Європейський Союз від початку війни виявив солідарність з Україною та почав надавати їй ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Він запровадив п’ять пакетів секторальних і індивідуальних санкцій, що є дуже болючими для російської економіки, та опрацьовує шостий пакет санкцій, який поширюватиметься на поставки російських енергоносіїв. На цей час країнам-членам не вдалося досягти консенсусу навколо запровадження ембарго на постачання до країн ЄС російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-