Італійська Eni шукає шляхи оплати за газ з рф та не проти конвертації євро в рублі - ЗМІ

Італійська Eni шукає шляхи оплати за газ з рф та не проти конвертації євро в рублі - ЗМІ

Укрінформ
Італійський енергетичний гігант Eni SpA збирається заплатити ПАТ «Газпром» за поставки газу в травні, навіть якщо початковий платіж в євро буде конвертовано в рублі.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Таке рішення послідувало після того, як «Газпром» спробував запевнити європейських покупців, включаючи Eni, що платіж не порушить санкції ЄС, оскільки центральний банк Росії не буде безпосередньо задіяний», - повідомляє видання з посиланням на джерела, обізнані з процесом переговорів.

Читайте також: Італія домовилась про імпорт газу з Алжиру на заміну російському – ЗМІ

При цьому Eni SpA не відкривала рахунок у російських рублях в «Газпромбанку».

Читайте також: “Російські нафта і газ, ідіть на...”: чи почує це кремль від Європи?

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня президент рф путін заявив про переведення оплати природного газу для країн Євросоюзу та інших країн, які ввели обмежувальні заходи проти рф, у рублях. Пізніше путін підписав указ, який регулює торгівлю газом з «недружніми» країнами тільки за російські рублі, який набув чинності з 1 квітня.

Раніше повідомлялося, що країни G7 і ЄС відмовляються платити за енергоресурси, що поставляються з рф, у російській валюті.

Читайте також: росію виключили з Міжнародного газового союзу

Італія вважається однією із найбільш залежних від російського газу країною ЄС. Станом на кінець 2021 р. частка РФ у структурі італійського імпорту газу становила 43%. Своєю чергою, частка російського газу в енергетиці Італії становить 19%, що суттєво випереджає навіть Німеччину (12%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-