Італія домовилась про імпорт газу із Алжиру на заміну російському – ЗМІ

Італія домовилась про імпорт газу із Алжиру на заміну російському – ЗМІ

Укрінформ
Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі в понеділок у Алжирі має намір підписати угоду щодо збільшення імпорту алжирського газу на заміну російського енергоносія.

Як передає Укрінформ, про плани глави уряду Італії із посиланням на джерела повідомляє Reuters.

Зазначається, що в склад італійської делегації входитимуть сам прем’єр, представник італійської енергетичної групи Eni, міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо та міністр з енергетичного переходу Роберто Чінголані.

Повідомляється, що цей неанонсований візит запланований для підписання угоди, домовленість про яку сторони досягнули раніше.

«Драгі підпише інституційну угоду між країнами, а тоді Eni та Sonatrach (державна нафтогазова компанія Алжиру - ред.) завершать технічні моменти», - повідомило джерело.

Читайте також: США допоможуть Європі позбутися енергетичної залежності від росії - Блінкен

Раніше італійська влада повідомляла, що представники уряду здійснювали робочі поїздки до Алжиру і Катару, щоб домовитися про розширення енергетичної співпраці Італії.

Нагадаємо: Італія вважається однією із найбільш залежних від російського газу країною ЄС. Станом на кінець 2021 р. частка РФ у структурі італійського імпорту газу становила 43%. Своєю чергою, частка російського газу в енергетиці Італії становить 19%, що суттєво випереджає навіть Німеччину (12%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-