Перекриття «енергетичного кисню» росії буде корисним і для Європи – Кулеба

Перекриття «енергетичного кисню» росії буде корисним і для Європи – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Німеччину перекрити росії «енергетичний кисень» і слідом за рішенням про нафтове ембарго згодом відмовитися також від російського газу.

Про це Кулеба заявив на спільному з міністром економіки та віцеканцлером ФРН Робертом Габеком брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу, щоб усі в Німеччині розуміли одну просту річ: доти поки ЄС платитиме у повному обсязі за російську нафту і газ, доти росія матиме гроші, щоб фінансувати свою агресивну військову машину, вбивати українців, захоплювати чужі землі та вчиняти масові воєнні злочини. Відповідно, цей енергетичний кисень має бути перекритий для росії", - сказав Кулеба.

Читайте також: Україна сформувала коаліцію, яка допоможе перемогти - Шмигаль

Він додав, що це буде дуже корисно і для Європи, яка має позбутися тотальної залежності від російських нафти та газу, оскільки росія продемонструвала, що вона не є надійним партнером, і ця залежність створює проблеми для європейських країн.

"Так само, як ви досягли успіху у знаходженні рішення для нафтового ембарго, я переконаний, що незабаром настане час, коли Німеччина знайде рішення і для газового ембарго без завдання шкоди німецькій економіці», - спрогнозував очільник МЗС.

Читайте також: Неухвалення шостого пакету санкцій буде надто щедрим подарунком путіну – Кулеба

Водночас він зауважив, що для ухвалення такого рішення потрібне лідерство і переконання, що це правильна справа.

«Сьогодні я побачив і лідерство, і переконання у Роберта Габека під час наших перемовин", - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, державний секретар з європейських справ МЗС Франції Клеман Бон заявив 10 травня, що Європейський Союз може досягти угоди про ембарго на російську нафту, яку зараз блокує Угорщина, “протягом тижня”.

Читайте також: Німеччина усвідомила, що її залежність від російського газу загрожує нацбезпеці – Шмигаль

9 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном прояснила позицію Угорщини стосовно політики санкцій ЄС і енергетичної безпеки та висловила намір посилювати співробітництво із регіональними партнерами з розвитку нафтової інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-