Україна сформувала коаліцію, яка допоможе перемогти - Шмигаль

Україна сформувала коаліцію, яка допоможе перемогти - Шмигаль

Укрінформ
Україна об'єднала навколо себе увесь світ, сформувала коаліцію, яка допоможе нам перемогти.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У ці дні 77 років тому в Європі закінчилася Друга світова війна. Найстрашніша війна в історії людства. Війна, після якої європейці сказали «ніколи знову». Але через 77 років у Європі знову велика війна, яку розв’язала росія. І в цій війні за свою свободу українці не одні. Ми сформували коаліцію, яка допоможе нам перемогти. Ми об’єднали навколо себе весь цивілізований світ», - заявив глава уряду.

Читайте також: Ленд-ліз допоможе українським воїнам перемогти російських загарбників - Шмигаль

Він нагадав, що 9 травня президент США підписав закон про ленд-ліз, який дасть змогу прискорити й наростити військову допомогу для України. Велика Британія також анонсувала додаткову програму військової допомоги та підтримки в розмірі 1,6 млрд доларів.

«Також цього тижня США та Велика Британія затвердили чергові пакети санкцій проти агресора. Ми чекаємо, що найближчим часом Європейський Союз також запровадить 6-ий пакет санкцій із дієвими інструментами проти енергетичного сектору російської федерації», - підкреслив глава уряду.

Читайте також: Шмигаль подякував США за скасування додаткових мит на українську сталь

За його словами, у питанні міжнародної торгівлі також є важливі позитивні новини. Зокрема, Євросоюз і Велика Британія вже ухвалили рішення про скасування мит і тарифів на українські товари. Тепер до такого рішення приєдналася Канада. Крім того, Сполучені Штати скасували двадцятип’ятивідсоткові тарифи на українську сталь, а це один з основних товарів українського експорту в США.

Прем'єр-міністр подякував партнерам за ці рішення на підтримку України та її економіки.

Читайте також: Міжнародні експерти напрацювали пакет санкцій, що вдарить по енергетиці рф

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-