Урсула фон дер Ляєн прояснила позицію Угорщини щодо санкцій ЄС та енергетичної безпеки

Урсула фон дер Ляєн прояснила позицію Угорщини щодо санкцій ЄС та енергетичної безпеки

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном прояснила позицію Угорщини стосовно політики санкцій ЄС і енергетичної безпеки та висловила намір посилювати співробітництво із регіональними партнерами з розвитку нафтової інфраструктури.

Як передає Укрінформ, таку інформацію президент Єврокомісії оприлюднила сьогодні у Tвітері.

«Дискусія з прем’єр-міністром Віктором Орбаном цього вечора була корисною, щоб прояснити питання щодо санкцій та енергетичної безпеки. Ми досягли прогресу, але необхідно продовжувати роботу. Я скличу відеоконференцію з регіональними гравцями для зміцнення регіонального співробітництва по нафтовій інфраструктурі», - йдеться в оприлюдненому пості.

Як повідомлялося, ЄС готує шостий пакет санкцій проти росії у зв’язку із війною, яку ця країна розв’язала проти України. Єврокомісія запропонувала поетапне введення ембарго на імпорт російської нафти в країни ЄС, оскільки надходження від такої торгівлі є одним із ключових джерел поповнення російського бюджету, що дозволяє кремлю продовжувати війну проти України.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн поїхала в Угорщину говорити про енергетику

Угорщина є однією з країн, які виступають проти введення ембарго на постачання до Європи російської нафти. За повідомленням речника Єврокомісії, сьогодні президент Єврокомісії здійснила візит до Угорщини, щоб обговорити ситуацію з прем’єр-міністром країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-