Неухвалення шостого пакету санкцій буде надто щедрим подарунком путіну – Кулеба

Неухвалення шостого пакету санкцій буде надто щедрим подарунком путіну – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що неухвалення шостого санкційного пакету проти росії буде надто щедрим фінансовим подарунком путіну і демонстрацією розколу в ЄС.

Про це Кулеба заявив на спільній пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зауважив, що в ЄС наразі тривають дискусії, як подолати угорське вето на шостий санкційний пакет.

"Це внутрішня справа ЄС - як знайти це рішення. Але, думаю, в інтересах самого ЄС це рішення знайти, тому що неухвалення шостого санкційного пакету буде занадто щедрим подарунком для путіна не лише з точки зору санкцій, які не будуть застосовані, але й з точки зору демонстрації розколу в самому ЄС», - сказав Кулеба.

Читайте також: Зволікання з ухваленням шостого пакету санкцій абсолютно неприпустиме - Кулеба

За його словами, він і його німецька колега Бербок зацікавлені у якнайшвидшому ухваленні шостого санкційного пакету ЄС.

«Я вдячний Німеччині, яка підтримала запровадження нафтового ембарго і яка зараз долучається до зусиль з подолання угорського вето на це ембарго», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар з європейських справ МЗС Франції Клеман Бон заявив 10 травня, що Європейський Союз може досягти угоди про ембарго на російську нафту, яку зараз блокує Угорщина, “протягом тижня”.

Читайте також: ЄС може досягти угоди про ембарго на російську нафту протягом тижня

9 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном прояснила позицію Угорщини стосовно політики санкцій ЄС і енергетичної безпеки та висловила намір посилювати співробітництво із регіональними партнерами з розвитку нафтової інфраструктури.

Після початку росією війни проти України Європейський Союз запровадив проти агресора вже п'ять пакетів санкцій. Наразі готується шостий, прийняття якого, за деякими даними, блокує Угорщина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-