Зволікання з ухваленням шостого пакету санкцій абсолютно неприпустиме - Кулеба

Зволікання з ухваленням шостого пакету санкцій абсолютно неприпустиме - Кулеба

Укрінформ
Зволікання з ухваленням шостого санкційного пакету є абсолютно неприпустимим, а всі аргументи проти запровадження запропонованого в ньому механізму нафтового ембарго надумані.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з нідерландським колегою Вопке Гукстрою в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зволікання з ухваленням шостого санкційного пакету є абсолютно неприпустимим. Всі аргументи про те, що нафтове ембарго в тому вигляді, в якому воно було запропоноване до ухвалення, зруйнує економіку Угорщини чи будь-якої іншої країни, є надуманими, тому що ЄС запропонував гнучкий механізм запровадження нафтового ембарго, який якраз враховує інтереси всіх держав-членів», - сказав Кулеба.

Читайте також: ЄС може досягти угоди про ембарго на російську нафту протягом тижня

За його словами, Україна дуже сподівається, що найближчими днями рішення буде знайдено.

«Якщо його не буде знайдено, то нам усім залишиться зробити тільки один висновок – що Угорщина своєю непоступливою позицією просто підіграє російській федерації у її намаганні зберегти нафтовий ринок ЄС», - зауважив очільник МЗС.

Читайте також: Міжнародні експерти напрацювали пакет санкцій, що вдарить по енергетиці рф

У цьому контексті він акцентував, що всі гроші, зароблені росією в Європі на продажі нафти та газу, ідуть на фінансування смертоносної російської машини і вбивство українських громадян.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар з європейських справ МЗС Франції Клеман Бон заявив 10 травня , що Європейський Союз може досягти угоди про ембарго на російську нафту, яку зараз блокує Угорщина, “протягом тижня”.

Читайте також: російська економіка зазнає найгіршого спаду з 1994 року - Bloomberg

9 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном прояснила позицію Угорщини стосовно політики санкцій ЄС і енергетичної безпеки та висловила намір посилювати співробітництво із регіональними партнерами з розвитку нафтової інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-