Шмигаль про майбутні санкції: нафтове ембарго матиме потужний вплив на росію

Шмигаль про майбутні санкції: нафтове ембарго матиме потужний вплив на росію

Укрінформ
Запровадження нафтового ембарго у шостому пакеті санкцій Європейського Союзу буде мати потужний вплив на росію.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в Одесі під час оголошення заяв із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємось на якнайшвидше ухвалення шостого пакета санкцій проти росії, знаємо, що тривають складні дискусії. Важливо, щоб Європейський Союз зберіг єдність та запровадив ембарго на імпорт нафти, це матиме потужний вплив на агресора", - сказав Шмигаль.

Він додав, що розраховує на єдність ЄС щодо виключення Сбербанку та низки інших російських банків із системи SWIFT, бо це стане черговим ударом по фінансовій системі росії.

"Закликаємо ЄС до швидкого розгляду наступних пакетів санкцій, включаючи повне ембарго на імпорт енергоносіїв, в тому числі газу. Ми маємо позбавити агресора можливості фінансувати цей тероризм, цю жахливу війну", - сказав Шмигаль.

Глава уряду також зауважив, що енергетичне ембарго важливо застосовувати в комплексі з повною забороною логістики, включаючи входження суден Європейського Союзу до портів росії та зняття усіх винятків.

На його переконання, Україна та вся Європа переживають одне з найскладніших випробувань у своїй історії, і надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС стало би потужним сигналом підтримки для українців та відповіддю на військову агресію росії, її спроби переглянути післявоєнний світоустрій.

Читайте також: Усе, що люди втратили внаслідок війни, ми повернемо коштом загарбника – Шмигаль

Як повідомлялося, Україна передала Європейському Союзу заповнену другу частину опитувальника, необхідну для отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

Від початку росією війни проти України Європейський Союз запровадив проти агресора вже п'ять пакетів санкцій. Наразі готується шостий, прийняття якого, за деякими даними, блокує Угорщина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-