Україна потребує щомісяця $5 мільярдів і МВФ вже створив спецрахунок – Шмигаль

Україна потребує щомісяця $5 мільярдів і МВФ вже створив спецрахунок – Шмигаль

Укрінформ
Україна потребує щомісячно 5 мільярдів доларів підтримки від міжнародних партнерів для того, щоб виконувати всі соціальні та гуманітарні зобов’язання перед мешканцями нашої держави, які потерпають від війни.

Про це в ефірі єдиного інформаційного телемарафону повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Ми озвучуємо цифру, яка підтверджена Міжнародним валютним фондом і Світовим банком, - 5 мільярдів доларів щомісячно. Це ті кошти, які потребує бюджет України для того, щоб виконати всі соціальні та гуманітарні зобов’язання перед мешканцями нашої держави, що потерпають від війни», - наголосив очільник уряду.

Шмигаль уточнив, що МВФ уже створив спеціальний рахунок, за допомогою якого міжнародні партнери надаватимуть фінансову підтримку Україні для задоволення платіжного балансу, бюджетних потреб та стабілізації економіки.

Читайте також: Шмигаль заявив, що українська делегація досягла мети візиту до США

«Ми домовились про те, що Міжнародний валютний фонд, як і багато інших організацій та донорів, буде підтримувати Україну фінансово. Ми сьогодні стикнулись із безпрецедентними викликами, і світ це розуміє», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялось, раніше в Міжнародному валютному фонді заявили, що підтримують українську стратегію, яка передбачає якнайшвидше економічне відновлення, зокрема у регіонах, де не ведуться воєнні дії, та готові шукати шляхи для надання фінансової допомоги.

Читайте також: Уряд розраховує на переказ коштів на створений МВФ спецрахунок для України – Шмигаль

З 24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну російських військ. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ України, який чинить йому потужний спротив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-