Шмигаль заявив, що українська делегація досягла мети візиту до США

Шмигаль заявив, що українська делегація досягла мети візиту до США

Укрінформ
Українська делегація змогла досягнути головної мети, яку ставила перед собою перед візитом до Сполучених Штатів Америки.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав у інтерв’ю українському телеканалу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключовою метою поїздки була, звичайно, фінансова підтримка України, підтримка озброєнням та технологіями. В принципі, основні цілі цього візиту досягнено», - сказав Шмигаль.

За його словами, представники України протягом минулого тижня провели зустрічі на всіх рівнях, від найвищого: із президентом Джо Байденом, держсекретарем Ентоні Блінкеном, багатьма міністрами - економіки, фінансів, енергетики, інфраструктури. Відбулися також зустрічі в усіх фінансових міжнародних організаціях: МВФ, Світовому банку, з Європейським банком реконструкції та розвитку. А після завершення цієї поїздки одразу відбувся візит підтримки в Україну міністра оборони США Ллойда Остіна і державного секретаря Блінкена.

«Насправді, дійсно, відбувся візит надзвичайно успішний української делегації до Вашингтона», - сказав глава уряду.

Читайте також: Уряд розраховує на переказ коштів на створений МВФ спецрахунок для УкраїниШмигаль

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебував з робочим візитом у США. Глава уряду України узяв участь у засіданні міністерського рівня в рамках The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Шмигаль також провів зустрічі з представниками Конгресу, керівниками міжнародних фінансових та гуманітарних організацій, міністрами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-