Шмигаль зустрівся із Байденом — обговорили допомогу Україні та санкції проти рф

Шмигаль зустрівся із Байденом — обговорили допомогу Україні та санкції проти рф

Укрінформ
Розширення фінансової та військової допомоги, посилення санкцій проти росії та консолідацію міжнародної антипутінської коаліції обговорили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, їхня зустріч відбулася 21 квітня у Вашингтоні.

«Для перемоги України у відстоюванні незалежності та спільних цінностей демократичного світу потрібне подальше лідерство США у питаннях постачання зброї, розширення фінансової допомоги й посилення санкцій проти росії. Тільки так можна примусити кремль до закінчення війни», — сказав Шмигаль.

Читайте також: Байден оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні на $800 мільйонів

Глава уряду подякував від імені всіх українців за величезну підтримку Української держави з боку Адміністрації Президента США. Зокрема, за оголошення надання Україні нового масштабного пакета військової допомоги на суму 800 млн доларів США та 500 млн доларів США прямої економічної допомоги.

Прем’єр-міністр розповів про злочини окупантів на території України, про численні жертви та значні збитки, про зруйновану цивільну інфраструктуру.

«Всьому світові стали відомі варварства, скоєні російськими загарбниками в Бучі, Краматорську, Бородянці, Гостомелі, Маріуполі та інших містах України. Ми цінуємо вашу рішучу позицію називати ці дії геноцидом. Розраховуємо на спільні зусилля міжнародного співтовариства, щоб організатори та виконавці злочинів були притягнені до відповідальності», — підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Україні потрібне важке озброєння та фінансова підтримка Заходу – Шмигаль

Сторони порушили питання посилення санкційного тиску на росію. Глава уряду відзначив, що Україна високо цінує лідерську роль США в координації зусиль партнерів у справі послідовного запровадження комплексних санкцій для зупинки агресивної політики кремля.

Шмигаль наголосив, що Збройні сили України та українці продемонстрували, що не здадуться та здатні перемогти. За його словами, у цей вирішальний момент лідерство США має критично важливе значення.

Читайте також: Байден анонсував $500 мільйонів прямої економічної допомоги Україні

Зазначається, що у ході зустрічі Байдену було передано український прапор, підписаний Президентом Володимиром Зеленським, і символічну лімітовану поштову марку із вказанням напрямку для російського військового корабля.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США виділила ще $800 мільйонів допомоги Україні для посилення її обороноздатності в умовах протистояння російській збройній агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-